Sale

Ξύδι Ερυθρό Από Κρασί

Από 1.50

Το ξύδι κόκκινο από κρασί της Messino παρασκευάζεται αποκλειστικά από κόκκινες ποικιλίες κρασιών από την Νεμέα που προέρχονται κυρίως από σταφύλια Αγιωργίτικης ποικιλίας. Το κόκκινο ξύδι από κρασί είναι βαθιά αρωματικό, με περίπλοκες νότες καθώς παρασκευάζεται αποκλειστικά από κρασί και έχει έντονη οξύτητα και αψιά γεύση.

  • Δεν περιέχει γλουτένη, πρόσθετα σάκχαρα και αρώματα
  • Κατάλληλο για Vegan διατροφή

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ ΑΝΑ 100GR

  • ΕΝΕΡΓΕΙΑ 21 kcal / 96 kJ
  • ΛΙΠΑΡΑ 0 gr
  • ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ 0.8 gr
  • ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ 0 gr
  • ΑΛΑΤΙ 0 gr
Εκκαθάριση

Περιγραφή

Κόκκινες ποικιλίες κρασιών από την Νεμέα συνθέτουν το ξύδι κόκκινο από κρασί της Messino. Βαθύ άρωμα με περίπλοκες νότες της ποικιλίας Αγιωργίτικο χαρακτηρίζουν αυτό το μοναδικό προϊόν. Έντονη οξύτητα και αψιά γεύση σε μία μόνο σταγόνα.

Είναι γνωστά τα οφέλη που το ξύδι προσφέρει στον οργανισμό καθώς διαθέτει αποδεδειγμένα αντιμικροβιακή και αντιοξειδωτική δράση. Έτσι, βοηθάει στην μείωση της χοληστερόλης και στην πρόληψη καρδιαγγειακών παθήσεων.

Το κόκκινο ξύδι είναι το πασπαρτού σε κάθε κουζίνα, καθώς συνοδεύει όλα τα πιάτα. Αποτελεί ένα φυσικό συντηρητικό για λαχανικά, ψάρια ακόμα και για κρεατικά προσφέροντας σε γεύση και υφή. Μαλακώνει το κρέας ή το ψάρι και ταυτόχρονα, απορροφούν την γεύση στον μέγιστο βαθμό. Είναι ιδανικό για να σβήσει μαγειρευτά φαγητά αντικαθιστώντας το κρασί. Φυσικά είναι απαραίτητο σαν βάση για dressing ή vinaigrettes και προσφέρει γεύση και άρωμα σε κάθε σαλάτα, χωρίς να προϋποθέτει προσθήκη αλατιού.

Μόνο ελάχιστες σταγόνες από το ξύδι κόκκινο από κρασί της Messino αρκούν για να αναβαθμίσετε το φαγητό σας.

Τρόπος Παραγωγής 

Η Messino παράγει το ξύδι κόκκινο από κρασί στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις τους στη Μεσσηνία από διαλεγμένες ποικιλίες ερυθρών οίνων. Αρχικά, παραλαμβάνει κρασί, το οποίο αποθηκεύει σε μεγάλες δεξαμενές και έπειτα από τις απαραίτητες μετρήσεις μεταφέρει στην παραγωγή και συγκεκριμένα στους οξοποιητές με σκοπό την οξοποίηση.

Μετά την ολοκλήρωση της οξοποίησης το έτοιμο προϊόν ψύχεται, γίνεται διαυγές, φιλτράρεται και το τελικό προϊόν αποθηκεύεται σε κατάλληλες δεξαμενές, όπου συντηρείται σε κατάλληλες συνθήκες. Ακολουθεί η διαδικασία της εμφιάλωσης κατά την οποία επιλέγουν τις φιάλες κάτω από αυστηρές συνθήκες υγιεινής, μέσα στις οποίες το κόκκινο ξύδι θα εμφιαλωθεί

Επιπλέον πληροφορίες

ΒάροςΜ/Δ
Χωρητικότητα

250ml, 500ml

Προτείνουμε