-13%

Ξύδι Λευκό Βιολογικό

Original price was: 2.30€.Η τρέχουσα τιμή είναι: 2.00€.

Το βιολογικό ξύδι Messino παρασκευάζεται αποκλειστικά από λευκές βιολογικές ποικιλίες κρασιών της Πελοποννήσου. Το βιολογικό κρασί που προμηθευόμαστε σαν πρώτη ύλη είναι φτιαγμένο από σταφύλια που έχουν παραχθεί χωρίς την χρήση τεχνητών ή συνθετικών χημικών ουσιών, όπως ζιζανιοκτόνα και φυτοφάρμακα. Το βιολογικό ξύδι της Messino έχει πιστοποιηθεί από τον οργανισμό ΔΗΩ, και η πιστοποίηση ανανεώνεται ετησίως.

  • Δεν περιέχει γλουτένη, πρόσθετα σάκχαρα και αρώματα.
  • Κατάλληλο για Vegan διατροφή.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ ΑΝΑ 100GR</h5>
ΕΝΕΡΓΕΙΑ
22 kcal / 97 kJ
ΛΙΠΑΡΑ
0 gr
Εκ των οποίων κορεσμένα0 gr
ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ
1.1 gr
Εκ των οποίων σάκχαρα0 gr
ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ
0 gr
ΑΛΑΤΙ
0 gr

Περιγραφή

Λευκές βιολογικές ποικιλίες κρασιών από την Πελοπόννησο συνθέτουν το ξύδι λευκό βιολογικό της Messino. Σταφύλια παραγμένα χωρίς την χρήση τεχνητών ή συνθετικών χημικών ουσιών, όπως ζιζανιοκτόνα και φυτοφάρμακα αποτελούν την πρώτη ύλη. Η ΔΗΩ πιστοποιεί το βιολογικό ξύδι της Messino, με την σύμβαση να ανανεώνεται κάθε χρόνο. Έντονη οξύτητα και αψιά γεύση σε μία μόνο σταγόνα.

Είναι γνωστά τα οφέλη που το ξύδι προσφέρει στον οργανισμό καθώς διαθέτει αποδεδειγμένα αντιμικροβιακή και αντιοξειδωτική δράση. Έτσι, βοηθάει στην μείωση της χοληστερόλης και στην πρόληψη καρδιαγγειακών παθήσεων.

Το λευκό βιολογικό ξύδι είναι το πασπαρτού σε κάθε κουζίνα, καθώς συνοδεύει όλα τα πιάτα. Αποτελεί ένα φυσικό συντηρητικό για λαχανικά, ψάρια ακόμα και για κρεατικά προσφέροντας σε γεύση και υφή. Μαλακώνει το κρέας ή το ψάρι και ταυτόχρονα, απορροφούν την γεύση στον μέγιστο βαθμό. Είναι ιδανικό για να σβήσει μαγειρευτά φαγητά αντικαθιστώντας το κρασί. Φυσικά είναι απαραίτητο σαν βάση για dressing ή vinaigrettes και προσφέρει γεύση και άρωμα σε κάθε σαλάτα, χωρίς να προϋποθέτει προσθήκη αλατιού.

Μόνο ελάχιστες σταγόνες από το ξύδι λευκό βιολογικό της Messino αρκούν για να αναβαθμίσετε το φαγητό σας.

Τρόπος Παραγωγής 

Η Messino παράγει το ξύδι λευκό βιολογικό στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις τους στη Μεσσηνία από διαλεγμένες βιολογικές ποικιλίες λευκών οίνων. Αρχικά, παραλαμβάνει κρασί, το οποίο αποθηκεύει σε μεγάλες δεξαμενές και έπειτα από τις απαραίτητες μετρήσεις μεταφέρει στην παραγωγή και συγκεκριμένα στους οξοποιητές με σκοπό την οξοποίηση.

Μετά την ολοκλήρωση της οξοποίησης η Messino ψύχει, διαυγάζει, και φιλτράρει το τελικό προϊόν πριν το αποθηκεύσει σε κατάλληλες δεξαμενές, όπου το συντηρεί σε κατάλληλες συνθήκες. Ακολουθεί η διαδικασία της εμφιάλωσης κατά την οποία επιλέγονται τις φιάλες κάτω από αυστηρές συνθήκες υγιεινής, μέσα στις οποίες θα εμφιαλωθεί το  βιολογικό ξύδι.

Επιπλέον πληροφορίες

Βάρος0.510 kg
Χωρητικότητα

250ml

Προτείνουμε