Ελληνικά

Σχετικά με εμάς

Σχετικά με μάς

Βασίλειος Ι. Γκίνης

Μηχανικός Οικονομίας & Διοίκησης

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Μέγαρα.

Από τα πρώτα χρόνια της ζωής του ήρθε σε επαφή με τα σταφύλια και την οινοποίηση , καθώς η σχέση της οικογένειά του με το κρασί ξεκινάει πριν έναν αιώνα περίπου. Αλλά όχι μόνο.. Στον ευλογημένο τόπο που μεγάλωσε, ο  κάμπος του θεωρείται σήμερα ένας από τους μεγαλύτερους στην Ελλάδα. Το  Κελυφωτό  Φιστίκι ΠΟΠ Μεγάρων και  το εκλεκτό ελαιόλαδο είναι μόνο μερικά από τα προϊόντα που παράγει. Όσο για τους τοπικούς αμπελώνες ,έχουν όλα αυτά τα χαρακτηριστικά που χρειάζονται για να δώσουν ποιοτικούς οίνους. Οίνοι   που πάντα  ξεχωρίζουν σε διαγωνισμούς τόσο  σε τοπικό όσο  και διεθνές επίπεδο!

Το 2016 εισήχθη στην Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στο Τμήμα Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης που εδρεύει στη Χίο. Εκεί  εκτός απ’  τις σπουδές του , την ενίσχυση των εφοδίων και των δεξιοτήτων του, ήρθε σε επαφή με πολλά από τα γνήσια τοπικά προϊόντα, τα οποία είναι μοναδικά. Το προσωνύμιο «Μυροβόλος» Χίος ,μόνο τυχαίο δεν είναι. Οι μυρωδιές του Χιώτικου κάμπου είναι μεθυστικές, ιδιαίτερα την Άνοιξη!

Τότε ήταν που γεννήθηκε η ιδέα ,για αυτό το εγχείρημα! Ένα μίνι πάντρεμα των δύο αυτών περιοχών. Αλλά δεν έμεινε μόνο  σ αυτές. Περιοχές όπως η   Καλαμάτα, η Αλεξανδρούπολη συμπλήρωσε τον κατάλογό του. Κύριος γνώμονας ήταν η ποιότητα, αλλά πάνω απ όλα  ήθελε την εύκολη και γρήγορη πρόσβαση σ’ αυτά. Ένα κλικ!

Σε όλο αυτό όμως το ταξίδι, ποτέ δεν ήταν μόνος του. Κάποιοι δικοί του άνθρωποι ,ήταν πάντα δίπλα του ..Και τον στήριζαν με κάθε δυνατό τρόπο.

*Κωνσταντίνος Ι. Γκίνης : Χημικός Μηχανικός

    *Αλέξιος Ι. Γκίνης : Οινολόγος

      *Αθηνιάννα Ι. Γκίνη

Σχετικά με μάς

Βασίλειος Ι. Γκίνης

Μηχανικός Οικονομίας & Διοίκησης

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Μέγαρα.

Από τα πρώτα χρόνια της ζωής του ήρθε σε επαφή με τα σταφύλια και την οινοποίηση , καθώς η σχέση της οικογένειά του με το κρασί ξεκινάει πριν έναν αιώνα περίπου. Αλλά όχι μόνο.. Στον ευλογημένο τόπο που μεγάλωσε, ο  κάμπος του θεωρείται σήμερα ένας από τους μεγαλύτερους στην Ελλάδα. Το  Κελυφωτό  Φιστίκι ΠΟΠ Μεγάρων και  το εκλεκτό ελαιόλαδο είναι μόνο μερικά από τα προϊόντα που παράγει. Όσο για τους τοπικούς αμπελώνες ,έχουν όλα αυτά τα χαρακτηριστικά που χρειάζονται για να δώσουν ποιοτικούς οίνους. Οίνοι   που πάντα  ξεχωρίζουν σε διαγωνισμούς τόσο  σε τοπικό όσο  και διεθνές επίπεδο!

Το 2016 εισήχθη στην Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στο Τμήμα Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης που εδρεύει στη Χίο. Εκεί  εκτός απ’  τις σπουδές του , την ενίσχυση των εφοδίων και των δεξιοτήτων του, ήρθε σε επαφή με πολλά από τα γνήσια τοπικά προϊόντα, τα οποία είναι μοναδικά. Το προσωνύμιο «Μυροβόλος» Χίος ,μόνο τυχαίο δεν είναι. Οι μυρωδιές του Χιώτικου κάμπου είναι μεθυστικές, ιδιαίτερα την Άνοιξη!

Τότε ήταν που γεννήθηκε η ιδέα ,για αυτό το εγχείρημα! Ένα μίνι πάντρεμα των δύο αυτών περιοχών. Αλλά δεν έμεινε μόνο  σ αυτές. Περιοχές όπως η   Καλαμάτα, η Αλεξανδρούπολη συμπλήρωσε τον κατάλογό του. Κύριος γνώμονας ήταν η ποιότητα, αλλά πάνω απ όλα  ήθελε την εύκολη και γρήγορη πρόσβαση σ’ αυτά. Ένα κλικ!

Σε όλο αυτό όμως το ταξίδι, ποτέ δεν ήταν μόνος του. Κάποιοι δικοί του άνθρωποι ,ήταν πάντα δίπλα του ..Και τον στήριζαν με κάθε δυνατό τρόπο.

*Κωνσταντίνος Ι. Γκίνης : Χημικός Μηχανικός

    *Αλέξιος Ι. Γκίνης : Οινολόγος

      *Αθηνιάννα Ι. Γκίνη